DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

România s-ar putea umple de refugiați: Comisia Europeană ne oferă expertiză tehnică, să știm cum trebuie tratați

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Comisia Europeană va oferi expertiză tehnică pentru a ajuta nouă state membre, printre care și România, să primească persoanele care fug din calea războiului din Ucraina. Cele nouă țări sunt: Belgia, Cipru, Cehia, Franța, Grecia, Italia, Polonia, România și Slovacia. Acestea vor fi sprijinite în ceea ce privește: absorbția fondurilor UE în scopuri de primire și integrare, punerea în aplicare a Directivei privind protecția temporară, facilitarea recunoașterii calificărilor și diplomelor refugiaților ucraineni pentru a ușura intrarea acestora pe piața muncii din UE, adaptarea programei școlare la nevoile elevilor ucraineni, precum și în ceea ce privește îmbunătățirea coordonării interministeriale, scrie Mediafax.

În 21 martie, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, Comisia a lansat un apel specific pentru a sprijini statele membre care primesc refugiați din Ucraina și care elimină treptat dependența lor de combustibilii fosili din Rusia. Cererile prezentate de statele membre au fost evaluate și aprobate de Comisie. Prin intermediul IST 2022, Comisia sprijină deja Croația, Danemarca, Finlanda, Grecia, Italia, Țările de Jos și Portugalia în cadrul proiectelor emblematice de sprijin „Integrarea resortisanților țărilor terțe în statele membre ale UE”.

„Invadarea Ucrainei de cătr eRusia a declanșat o criză umanitară fără precedent. Avem datoria să îi ajutăm pe cei care fug din calea războiului și caută siguranță în UE. Aceasta înseamnă acces la locuințe, educație, asistență medicală și locuri de muncă. Prin intermediul instrumentului de sprijin tehnic, Comisia Europeană sprijină statele membre să ofere acest ajutor fără probleme și rapid”, a declarat Elisa Ferreira, comisara pentru coeziune și reforme.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.