Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România sare în ajutorul Tunisiei și dislocă personal medical pe lângă cele aproape 200.000 de mii de doze de vaccin

smartradio.ro
covid astrazeneca vaccin

România sprijină autorităţile tunisiene în combaterea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2 şi trimite, luni, 180.000 de doze de vaccin produs de compania Astra Zeneca, teste antigen şi materiale sanitaretrimise cu o aeronavă. De asemenea, medici şi asistenţi vor avea o misiune de 21 de zile pentru sprijinirea autorităţilor din Tunisia.

”Astăzi, 9 august 2021, statul român urmăreşte de o manieră prioritară să acorde sprijin Republicii Tunisia, puternic afectată de creşterea accentuată a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, derulând o misiune externă complexă, caracterizată prin: deplasarea unei echipe de medici şi asistenţi într-o unitatea spitalicească din Tunisia, acordarea de echipamente medicale de necesitate imediată personalului sanitar tunisian, respectiv acordarea de vaccinuri împotriva Covid-19”, a transmis, luni, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

DSU a primit solicitarea autorităţilor din Republica Tunisia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

”Prin grija Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o echipă formată din 13 cadre medicale ( 5 medici şi 8 asistenţi ) vor sprijini personalul sanitar tunisian pentru 21 de zile, în lupta cu situaţia generată de creşterea exponenţială a numărului de noi cazuri pozitive SARS-CoV-2. La această misiune vor participa şi 3 ofiţeri din cadrul DSU - Direcţia Generală Protecţie Civilă, însărcinaţii cu dublă responsabilitate, coordonarea întregii misiuni respectiv asigurarea unei legături permanente cu autorităţile sanitare şi de protecţie civilă din Tunisia”, a mai transmis DSU.

Totodată, 22.240 măşti FFP2 şi FFP3, 203.000 măşti chirurgicale, 50.400 teste antigen vor fi donate, cu titlul gratuit, cadrelor medicale tunisiene, în scopul asigurării protecţiei acestora împotriva coronavirusul SARS-CoV-2.

De asemenea, în vederea susţinerii eforturilor de combatere a efectelor generate de virusului SARS-CoV-2, 188.000 de doze de vaccin împotriva COVID - 19 Astra Zeneca vor fi acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, autoritătilor tunisiene. Acestea reprezintă doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania Astra Zeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

”Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, o aeronavă C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forţelor Aeriene Române va decola astăzi, 9 august 2021, începând cu ora 12:00 de la “Baza 90 Transport Aerian” cu destinaţia Tunisia, în vederea exercitării misiunii umanitare complexe de sprijinire a autorităţilor tunisiene în eforturile de combatere a efectelor generate de virusul SARS-CoV-2. La evenimentul prilejuit de plecarea cadrelor medicale vor participa E.S. Dna. Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisia în România, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Cornel Feruţă secretarul de stat, şef al DSU, dr. Raed Arafat”, a mai transmis DSU.

Misiunea externă sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene a fost aprobată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de premierul României, cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Iohannis, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.