Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România Schimbă Ceva: `Informații de ultimă ora confirmă că depozitul pentru deșeuri VIDRA funcționează ilegal în baza unor documente expirate!`

Facebook
romania schimba ceva

România Schimbă Ceva anunță pe pagina sa de Facebook că are informații de ultimă oră care ar confirma faptul că depozitul de deșeuri de la Vidra ar funcționa ilegal în baza unor documente expirate.

Iată ce susțin ei pe pagina de Facebook:

”INSP confirmă că studiul de sănătate în baza căruia a fost autorizat depozitul în anul 2017 nu mai este valabil! Autorizația de mediu este emisă ilegal!

ECO SUD S.A. pare total dezinteresată de sănătatea oamenilor din localitățile învecinate și folosește cu bună știință pentru revizuirea autorizației de mediu nr. 25/11.12.2018 un studiu de impact asupra sănătății populației realizat în 2017 și depășit ca urmare a extinderii depozitului. Scopul este includerea a 3 noi celule de depozitare a deșeurilor în autorizație care vor asigura funcționarea ilegală a depozitului pentru cel puțin următorii 10 ani.

Conform informării de ultimă oră a INSTITUTUL NAȚIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ, studiul realizat în anul 2017 este nul și nu mai poate fi folosit de ECO SUD deoarece între timp au avut loc grave fenomene de poluare a apelor din balta Vadul lui Moșu și pârâul Cocioc, iar situația depozitului a fost radical modificată prin extinderea cu cele 3 noi celule.

Aspectele sunt cunoscute autorităților, inclusiv Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov și Direcției de Sănătate Publică Ilfov, dar acestea nu au luat nici un fel de măsură.

În ciuda acestora, în ședința comisiei de autorizare din 24.06.2020 care a avut loc la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov la îndrumarea expresă a doamnei Gabriela DOROJAN, directorul agenției, a fost luată decizia de revizuire a autorizației integrate de mediu nr. 25/11.12.2018. La ședință a participat și reprezentantul Direcției de Sănătate Ilfov – doamna doctor Antoaneta RUSU care nu a solicitat refacerea studiului de impact asupra sănătății populației pentru depozitul VIDRA cu toate că Institutul Național de Sănătate Publică comunicase acest lucru.

DSP ILFOV este autoritatea responsabilă cu analiza situației și singura care poate să decidă să salveze mii de vieți de la chinul pe care îl îndură de peste 20 de ani din cauza gropii VIDRA și să solicitare elaborarea unui nou studiu de impact asupra sănătății populației.​

ECO SUD S.A. și depozitul VIDRA se bucură de ani de zile de protecția DIRECȚIEI DE SĂNĂTATE ILFOV prin funcționarii acesteia, care refuză să emită puncte de vedere împotriva acesteia. Aceștia sunt cu bună știință părtași la folosirea unor documente false, expirate pentru autorizarea activității nocivei gropi de gunoi.

Depozitul Vidra face obiectul unor investigații penale pentru poluarea mediului, parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu a deschis dosarul penal nr. 717/P/2018 referitor la încălcarea articolului 98 alin 1 lit. B din OUG 195/2005, iar IGPR direcția ordine publică a început urmărirea penală în dosarul 4422/P/2018. De asemenea Parchetul de pe lângă tribunalul Giurgiu a început urmărirea penală în dosarul de poluare a râului Argeș prin deversare de ape contaminate.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.