Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romania Schimba Ceva, SCRISOAREA DESCHISĂ către Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Mircea Fechet, Nicușor Dan și Directorul SRI: Poluarea e tot mai mare!

Bucureștiul
poluare Bucuresti

Poluarea la care este supusă Capitala și județele limitrofe îngrijorează tot mai mult opinia publică. Cel mai recent val de poluare a fost ieri când senzorii au indicat valori mult peste normal în București și în apropiere. Asociația România schimbă ceva trage un semnal de alarmă prin intermediul unei scrisori deschise adresate principalilor decidenți din România, de la președintele Klaus Iohannis, la premierul Ludovic Orban, ministrul Mediului Mircea Fechet, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei la directorul SRI, Eduard Hellvig. Membrii acestei asociații susțin că trebuie acționat degrabă pentru a se salva ce mai poate fi salvat și identifică problemele majore de mediu care duc la valorile tot mai mari ale păluării:

Scrisoare deschisa adresata Premierului Romaniei, Ludovic Orban, Ministrului Mediului Mircea Fechet, Directorului SRI - Serviciul Român de Informații si Primarului General al Capitalei Nicușor Dan

Vezi și: Donald Trump reia teza fraudării alegerilor: Peste 100 de milioane de buletine de vot prin corespondență în orașe cu probleme electorale

Stimate domnule Ludovic Orban, Prim-Ministru al Romaniei

Stimate domnule Mircea Fechet, Ministru al Mediului,

Stimate domnule Eduard Raul Hellvig, Director al Serviciului Roman de Informatii

Stimate domnule Nicusor Dan, Primar General al Capitalei

Va scriem aceasta scrisoare in legatura cu un subiect de interes major: poluarea in crestere din Capitala Romaniei si din zonele limitrofe acesteia.

Ieri seara, 07.08.2020, senzorii de masurare a calitatii aerului din au inregistrat din nou valori depasite in mai multe zone din Bucuresti si din imprejurimi.

Pe fondul unei inversiuni termice si a unui calm atmosferic, senzorii de masurare a calitatii aerului din retelele alternative au inregistrat depasiri ale valorilor acceptate cauzate de ingroparea in sol a deseurilor de la gropile de gunoi din jurul Capitalei.

Motivatia acestei scrisori nu este nici politica, nici legata de chestiuni pecuniare, ci doar de nevoia stringenta de a readuce problema poluarii teribile din Capitala cauzata de gestionarea defectuoasa a depozitarii deseurilor de catre cativa extrem de cunoscuti operatori de salubrizare si de a lansa un apel catre domniile voastre pentru a gasi de urgenta cai de a solutiona aceasta grava problema a poluarii si deci a sanatatii populatiei Bucurestiului.

Dupa cum este stiintific demonstrat, incidentele de poluare excesiva- asa cum a fost cel din seara zilei de sambata 07.11.2020 din Bucuresti, prezintă o probabilitate mai mare de aparitie in condiții de inversiune termica . Astfel, in perioadele lungi cu presiune atmosferica ridicată din lunile de iarna, radiatia solara ajunge la sol, incalzindu-l. Noaptea, lipsa plafonului de nori determina pierderea rapida a caldurii din sol, iar aerul aflat în contact direct cu solul se raceste. Aerul mai cald se ridica și acționeaza ca un capac, blocand aerul mai rece in apropierea solului si favorizand astfel emanatia puternica a gazelor nocive provenind din zonele in care gunoiul este ingropat in subsol, asa cum procedeaza marii operatori de salubrizare din zona Capitalei. Poluarea, mai ales cea provenita din ingroparea si arderea deseurilor este și ea ridicata la nivelul solului, astfel incat stratul de aer cel mai apropiat de sol devine din ce în ce mai poluat si mai greu de suportat pentru oameni si animale.

Solutia este extrem de simpla, stimati domni, conducatori ai institutiilor mai sus enumerate: RECICLARE, NU INGROPARE SI NU INCINERARE A DESEURILOR! Romania trebuie sa se alinieze de urgenta la directivele europene ce precizeaza foarte clar: reciclarea deseurilor este imperativa si universal necesara daca vrem sa avem o populatie sanatoasa si un mediu curat, reciclarea deseurilor este prezent si viitor, iar ingroparea si incinerarea traditionala si empirica a deseurilor (oricat de bine ar pretinde ca o fac, marii operatori de salubrizare din Romania) a devenit deja un pericol major, un atentat chiar, la sanatatea si siguranta nationala a poporului roman.

Si pentru ca tot vorbim de politica globala in materie de protectia mediului, va reamintim ca de cateva ore, Statele Unite ale Americii tocmai si-au ales cel de-al 46-lea Presedinte iar acesta este democratul Joe Biden, un ecologist convins si un adversar declarat al metodelor vechi de eliminare a deseurilor. Romania are un parteneriat strategic cu SUA iar prin faptul ca Joe Biden este noul Presedinte al SUA, cei ce conduc destinele tarii noastre nu trebuie sa neglijeze deloc problematica poluarii generate de ingroparea si incinerarea defectuoasa a deseurilor si sa dispuna de indata masurile necesare pentru ca in aceasta tara sa reciclam deseurile, asa cum procedeaza natiunile civilizate si nu sa le ingropam sau sa le ardem.

Asadar, va rugam dispuneti de indata controale la sange la operatorii de salubrizare ( in special la gropile de gunoi din proximitatea Capitalei si a altor orase mari din Romania) care ingroapa deseuri si opriti aceasta activitate care a devenit criminala pentru sanatatea populatiei Romaniei. De asemenea, sta in puterea dumneavoastra, a celor ce guverneaza Romania si vor sa o modernizeze sa obligati pe cei ce presteaza activitati de salubrizare sa faca pasul, indiferent de costuri, spre reciclarea deseurilor, intrucat acesta este linia normala la care o tara ce vrea sa evolueze trebuie sa se inscrie. Reciclarea deseurilor este prezent si viitor, ingroparea lor este aducatoare de boli si moarte!”, se spune în scrisoarea deschisă postată pe pagina de facebook a asociației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.