Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se apropie de 4 milioane de persoane vaccinate! Valeriu Gheorghiță prezintă topul județelor după vaccinarea la medicii de familie

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că România se apropie de 4 milioane de persoane vaccinate, iar peste 1.400 de medici de familie au primit vaccinuri anti-COVID-19 în cabinetele lor.

Topul celor 5 județe după vaccinarea la medicii de familie în mediul urban: Timiș, Dâmbovița, Călărași, București și Dolj.

Topul celor 5 județe după vaccinarea la medicii de familie în mediul rural: Călărași, Dâmbovița, Timiș, Dolj și Bihor.

„În ceea ce privește etapa de vaccinare prin cabinetele de medicină de familie, la acest moment sunt 1.403 medici de familie care au recepționat vaccinuri de la cele trei companii diferite - Johnson & Johnon, Moderna și AstraZeneca. Vaccinuri de la Johnson & Johnson au recepționat 1.373 de medici de familie. Au fost distribuite în total 64.905 doze și au fost administrate deja peste 29.000.

Un medic de familie din județul Botoșani a organizat chiar un minimaraton cu vaccin de la Pfizer și a reușit să vaccineze în trei zile circa 180 de pesoane din comuna Răchiți, ceea ce mi s-a părut un demers absolut extraordinar, cu ajutorul DSP Botoșani. Urmează să se organizează și alte activități.

În 56% din cazuri se vaccinează în cabinetele din mediul rural, 44% în cabinetele din mediul urban.

Topul celor 5 județe în funcție de numărul de vaccinări efectuate, care au înregistrat peste 1.000  de persoane vaccinate la 17 mai: Timiș - 2395, Dâmbovița - 1543, Călărași - 1523, București - 1420 și Dolj - 1035

În ce privește vaccinarea în cabinetele din rural, la 17 mai cele mai multe erau administrate în județul Călărași - 1.118, Dâmbovița - 930, Timiș - 850, Dolj - 723, Bihor - 587”, a  declarat Valeriu Gheorghiță.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.