Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se ocupă și de cetățenii moldoveni din Gaza - Treizeci şi şase de cetăţeni moldoveni au fost evacuaţi din Gaza şi vor fi transportaţi la Bucureşti

trecerea Rafah

Treizeci şi şase de cetăţeni moldoveni au fost evacuaţi marţi din Fâşia Gaza şi se îndreaptă spre Cairo, de unde vor fi transportaţi la Bucureşti, împreună cu cetăţenii români, cu o cursă aeriană specială organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România, a anunţat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pe Facebook.

Ulterior, persoanele evacuate vor fi preluate cu un autocar pus la dispoziţie de autorităţi.

''Avem veşti bune. După o perioadă plină de incertitudine şi negocieri, 36 de cetăţeni moldoveni din Fâşia Gaza au fost evacuaţi şi sunt în siguranţă. Cetăţenii noştri au traversat astăzi punctul de trecere a frontierei de la Rafah şi acum se îndreaptă către Cairo'', a scris Maia Sandu marţi seara.

Şefa statului moldovean s-a declarat recunoscătoare tuturor celor care au lucrat la acest proces complex de evacuare, menţionând printre aceştia ''partenerii noştri strategici, România, Ucraina şi Statele Unite ale Americii''.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a anunţase în cursul dimineţii că a primit aprobarea autorităţilor israeliene şi egiptene privind evacuarea cetăţenilor moldoveni din Fâşia Gaza, prin punctul de trecere Rafah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.