Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se poate inspira: Poliția din SUA de declarat un urs 'delincvent în serie', după ce a intrat în mai multe mașini

ursi

Un urs negru de mari dimensiuni, filmat de camere de securitate în timp ce încerca să urce într-o camionetă, este autorul unei serii de pătrunderi prin efracţie în mai multe automobile din statul american New Hampshire, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

Poliţia din oraşul american Thornton a difuzat o înregistrare video care a surprins animalul în timp ce dădea târcoale unui vehicul parcat, înainte de se a ridica pe membrele inferioare şi de a-şi folosi ghearele pentru a deschide portiera, instalându-se apoi cu nonşalanţă pe scaunul şoferului.

Poliţiştii locali bănuiesc că ursul din acele imagini este "un delincvent în serie", scrie agerpres.ro.

"În ultimele săptămâni, am primit mai multe relatări despre un urs (...) care a pătruns în vehicule pentru a fura alimente sau ambalaje lăsate în interior şi care a provocat pagube considerabile", a declarat poliţia locală într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

"Am avut deja cazuri de urşi care au pătruns în maşini, dar nu ca acesta", a declarat şeful poliţiei locale, Kenneth Miller, pentru Boston Globe. "Este un caz unic", a adăugat el.

Kenneth Miller a dezvăluit pentru televiziunea locală WMUR9 că ursul a distrus bara de protecţie a unui vehicul şi scaunul din faţă al altui vehicul.

Chiar şi fără acele imagini compromiţătoare, anumite indicii duceau spre "delincventul cu blană": o amprentă de urs a fost descoperită în zona în care fusese comisă o astfel de pătrundere prin efracţie, precizează cotidianul Boston Globe.

Ursul este încă în libertate, iar presa locală afirmă că animalul nu a cauzat alte probleme în afara celor provocate de înclinaţia lui de a scotoci în interiorul automobilelor.

Poliţia din Thornton a contactat autoritatea pentru vânătoare şi pescuit din New Hampshire şi a cerut populaţiei locale să nu lase în automobile alimente sau deşeuri care ar putea să îl tenteze pe "hoţul cu blană".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.