Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România secolului XXI: Timișoara rămâne fără apă caldă, din cauza datoriilor

catedrala_timisoara

Cei peste 60.000 de locuitori din Timișoara racordați la societatea de termoficare a orașului vor rămâne fără apă caldă, începând de joi seara, după ce a fost sistată furnizarea de gaze naturale către Colterm din cauza unor datorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul societății de termoficare Colterm, Emil Șerpe, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că a fost sistată furnizarea de gaze naturale din cauza unor datorii de peste două milioane de lei. Prin urmare, cei peste 60.000 de timișoreni racordați la sistemul de termoficare al orașului vor rămâne fără apă caldă începând de joi seara.

Citește și: Partidul Social Democrat se zgâlțâie. Lista deputaților care se răzvrătesc crește

“Avem notificare din partea E.On cu privire la sistarea furnizării gazelor naturale, suntem în discuții cu reprezentanții E.On în acest moment. Este vorba de o datorie mai veche de peste două milioane de lei și mai sunt câteva restanțe din luna curentă”, a afirmat Emil Șerpe.

De asemenea, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, că a fost sistată furnizarea de gaze naturale către Colterm de joi după-amiază, dar că speră ca situația să fie remediată cât mai repede.

Citește și: Echipa lui Cătălin Tolontan dă lovitura! Cu ce instituție importantă a încheiat un contract fabulos

“Eu sunt convins că se rezolvă situația. S-a ajuns aici datorită faptului că au fost blocate conturile Colterm, iar acum câteva ore au fost deblocate”, a precizat Nicolae Robu.

Este a doua oară în acest an când este sistată furnizarea gazelor naturale către Colterm. La sfârșitul lunii iunie a acestui an, timișorenii abonați la Colterm au rămas fără apă caldă timp de două zile, după ce E.On Energie România a oprit alimentarea cu gaz către Colterm, din cauza datoriilor prea mari pe care compania le avea.

Citește și: S-a înregistrat un deficit de milioane de euro. Ce a transmis BNR

De asemenea, la sfârșitul lunii august, sediul Colterm din centrul Timișoarei a fost scos la licitație pentru acoperirea datoriilor societății de termoficare. Sediul a fost scos la licitație la solicitarea E.On Energie România, care are de recuperate peste 15 milioane de lei, reprezentând debite neachitate și penalități de întârziere pentru gazul livrat în ultimii ani.

În acest moment, Colterm are peste 60.000 de abonați în Timișoara.

Citește și: Revenire spectaculoasă a TAROM! Cum a renăscut compania, după 10 ani de „secetă” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.