Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România și-ar putea acoperi deficitul de medici cu personal din Ucraina

Philips
medic doctor

Medicii ucrainieni care ajung în România ar putea trata refugiați din Ucraina, spune ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă Ministerul Sănătății ia în calcul schimbarea legislației care permite medicilor din Ucraina să profeseze în spitalele din România.

„Nu trebuie neapărat numai în spitale, pentru că există diferite categorii de medici. Pot profesa și în alte locuri. Dar să știți că se poate acorda o autorizație de practică provizorii de către Colegiul Medicilor, nu este o problemă. Dar trebuie să existe însă și bariera legată de limbă, care nu trebuie ignorată, pentru că cel puțin pentru colegii care lucrează direct cu pacienți în specialități clinice, trebuie să poată să înțeleagă cu pacientul”, a răspuns Rafila.

El spune că medicii ucrainieni care ajung în România ar putea trata refugiați din Ucraina.

„Putem eventual să gândim în cazul unei solicitări mai mari din partea refugiaților ucraineni să lucreze, eventual, pentru tratarea acestor refugiați. Problema nu este a dreptului de practică sau doar a dreptului de practică, problema este că trebuie să poți să-ți exerciți profesiunea, putând să te înțelegi cu cei cu care lucrezi și cu pacienții tăi. Or, din punctul acesta de vedere, poate constitui un handicap limba. Sigur că putem să găsim o soluție. Deocamdată nu cred că sunt așa de multe cadre medicale încât să avem astfel de probleme și cred că nici ei nu s-au gândit încă să își reia activitatea în acest moment. Dar pe termen mediu, cu siguranță putem să găsim o soluție pentru astfel de situații”, conchide Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.