Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România și colegele din UE pregătesc OFENSIVA împotriva Rusiei, anunță Austria

rusia sanctiuni

Ministrul austriac de externe, Alexander Schallenberg, se aşteaptă ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu cazul Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent adversar al Kremlinului, relatează duminică DPA.

Un pas probabil că ar putea fi făcut când miniştrii de externe din UE se întâlnesc luni, a declarat el pentru ziarul german Welt am Sonntag, scrie agerpres.ro.

Citește și: Diana Șoșoacă îi vrea pe minerii din Valea Jiului să mărșăluiască pe străzile din București: ‘Nu au curaj, le este frică. Dacă suntem uniți, rechinii mor’

"Vom discuta în Consiliul Afacerilor Externe despre reacţiile adecvate în cazul Navalnîi", a spus Schallenberg.

Aceasta ar include probabil măsuri specifice împotriva persoanelor şi organizaţiilor în conformitate cu instrumentul de sancţiuni al blocului pentru a pedepsi încălcarea drepturilor omului.

Citește și: Raed Arafat, critici dure la adresa lui Ion Cristoiu: ‘Răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba’

Schallenberg a spus că se aşteaptă la "o largă majoritate de sprijin" pentru sancţiuni în rândul celor 27 de membri ai UE, dar a adăugat că sancţiunile "trebuie să fie inteligente din punct de vedere politic şi legal etanşe".

Mai multe persoane au întreprins acţiuni în justiţie pentru a fi scoase de pe lista de sancţiuni ale UE din cauza probelor insuficiente, a notat el.

Citește și: CTP: ‘Domnul Cîțu poate fi cel mai important premier din istoria post-decembristă a României. Este finanțist și stăpânește această meserie’

Schallenberg a cerut o poziţie unită din partea UE în legătură cu Moscova. "Doar comentând ce se întâmplă în Rusia şi ameninţarea sancţiunilor nu sunt suficiente".

Navalnîi a fost condamnat în două dosare sâmbătă, verdicte ce vor cântări asupra miniştrilor europeni când se vor întâlni luni.

Citește și: Miron Cozma, despre protestele din Valea Jiului: ‘Acești oameni riscă să își piardă viața din cauza condițiilor precare. Mi-ar plăcea ca președintele Iohannis să se ducă în mină să lucreze el acolo 8 ore’

În primul rând, o instanţă de apel a confirmat sentinţa de închisoare pentru încălcarea eliberării condiţionate. Apoi, mai târziu în cursul zilei, Navalnîi a fost amendat cu o mare sumă de bani pentru că ar fi insultat un veteran din Al Doilea Război Mondial. Ambele procese au fost condamnate ca motivate politic, aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.