Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România și colegele din UE vor fi OBLIGATE să mobilizeze medicii pensionaţi şi studenţii la medicină, din cauza coronavirusului

Nos
medici coronavirus italia

Statele Uniunii Europene examinează măsuri severe pentru a face faţă răspândirii coronavirusului COVID-19, inclusiv mobilizarea cadrelor medicale pensionate şi a studenţilor din facultăţile de medicină pentru a ajuta spitalele să facă faţă unui număr tot mai mare de pacienţi, a declarat joi un oficial european citat de agenţia Reuters.

Această mobilizare a medicilor pensionaţi şi a studenţilor este una din ''chestiunile pe care le discutăm activ'', a spus oficialul Comisiei Europene în timpul unei audieri publice în cadrul Comitetului Regiunilor, informează agerpres.ro.

Citește și: Soțul Sorinei Pintea, mesaj emoționant: Vă rog cu toată ființa să mă ajutați

Dat fiind că peste 4.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost până în prezent confirmate pe ansamblul UE, responsabilul comunitar a subliniat că se impune suplimentarea aprovizionării cu echipamente medicale de protecţie pentru lucrătorii sanitari, el avertizând că multe state membre au stocuri insuficiente de astfel de materiale.

Săptămâna aceasta Germania a interzis exportul de materiale sanitare de protecţie, în timp ce Franţa a rechiziţionat producţia şi stocul de măşti sanitare.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

Miniştrii sănătăţii din statele UE se vor întâlni vineri la Bruxelles la o reuniune extraordinară dedicată crizei create de coronavirusul COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.