Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România și Republica Moldova sunt tot mai strâns legate, prin prisma comerțului. Creștere de aproximativ 46% comparativ cu 2021

camioane punct frontiera nadlac 2

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a avut o întrevedere cu prim-ministrul R.Moldova, Natalia Gavrilița. În cadrul întrevederii la Chișinău, unde șeful diplomației române se află într-o vizită de lucru, Bogdan Aurescu a transmis Nataliei Gavrilița aprecierea deosebită pentru relația de cooperare deosebit de strânsă și orientată către rezultate în interesul cetățenilor la nivelul celor doi Prim-miniștri, conform deschide.md.

Șeful MAE a salutat dinamica remarcabilă a schimburilor comerciale bilaterale care au înregistrat o creștere accelerată. La fel, el și-a exprimat satisfacție pentru faptul că la finalul anului 2022 este așteptată o valoare record de 3,5 miliarde dolari a comerțului între România și Republica Moldova, în creștere cu aproximativ 46% comparativ cu anul precedent. În egală măsură, a fost subliniată și necesitatea creșterii investițiilor românești în Republica Moldova și a creării de condiții mai bune pentru mediul de afaceri.

„Cei doi oficiali au examinat stadiul cooperării bilaterale sectoriale, cu accent asupra măsurilor întreprinse în domenii de interes prioritar precum proiectele strategice de interconectare a infrastructurii energetice dintre România și Republica Moldova, de fluidizare a traficului la frontieră sau cooperarea în domeniul transporturilor”, se arată în comunicatul Ministerului român de Externe.

Anterior, Bogdan Aurescu a avut întrevederi și cu Maia Sandu și Igor Grosu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.