Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România stabilește relații diplomatice cu Republica Vanuatu

mae ministerul afacerilor externe logo antent

În marja celei de a 43-a sesiuni a Consiliului Miniştrilor ACP-UE care a avut loc la 31 mai 2018 la Lomé, în Republica Togoleză, şeful delegaţiei României, secretarul general al MAE, Cosmin Dinescu, a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe, al cooperării şi comerţului exterior din Republica Vanuatu, Ralph Regenvanu, informează MAE intr-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit Agerpres, în cadrul întâlnirii au fost analizate ariile în care cele două state pot dezvolta forme de cooperare, atât în format bilateral, cât şi în cadrul forurilor multilaterale. Totodată, secretarul general al MAE a amintit faptul că România va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, în prima jumătate a anului 2019, moment care poate contribui la intensificarea dialogului diplomatic dintre România şi Republica Vanuatu.

Cu prilejul întrevederii, cei doi oficiali au semnat comunicatul comun privind stabilirea de relaţii diplomatice între România şi Republica Vanuatu, la nivel de ambasadori.

Demersul se înscrie în completarea acţiunilor diplomaţiei române privind consolidarea relaţiilor politice bilaterale cu statele din Oceania.

Prin semnarea acordului privind stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Republica Vanuatu, numărul statelor cu care România întreţine relaţii diplomatice a ajuns la 191, dintre care 188 state membre ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.