Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, singura ţară din UE unde a scăzut procentul persoanelor care au urmat un curs online, în 2021

scoala online

În 2021, 27% dintre persoanele din Uniunea Europeană cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 de ani au raportat că au urmat un curs online sau au utilizat material de studiu online, o creştere de patru puncte procentuale (pp) comparativ cu nivelul de 23% din 2020.

Singura ţară unde procentul celor care au urmat un curs online sau au utilizat material de studiu online, a scăzut, cu patru pp, este România, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În 2021, în rândul statelor membre UE, cel mai ridicat procent al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 de ani care au urmat un curs online sau au utilizat material de studiu online s-a consemnat în Irlanda (46%), Finlanda şi Suedia (ambele cu 45%) şi Olanda (44%), iar cel mai scăzut în România (10%), Bulgaria (12%) şi Croaţia (18%), potrivit Agerpres.

Comparativ cu 2019, înaintea pandemiei, procentul persoanelor care au urmat un curs online sau au utilizat material de studiu online a urcat în toate statele membre UE, cu excepţia României, unde a scăzut cu patru puncte procentuale, la 10%.

Cele mai semnificative creşteri sunt în Olanda (21 pp), Luxemburg şi Slovenia (ambele cu 19 pp) şi Grecia (18 pp).

Tinerii din UE cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani au învăţat online mai mult decât media populaţiei adulte. În 2021, 39% din tineri au raportat că au făcut cursuri online, comparativ cu 23% în rândul adulţilor între 25 şi 34 de ani, şi 20% în rândul adulţilor între 35 şi 44 de ani. Anul trecut, 49% din tineri au utilizat material de studiu online, comparativ cu 27% în rândul adulţilor între 25 şi 34 de ani, şi 23% în rândul adulţilor între 35 şi 44 de ani.

Procentul continuă tendinţa descendentă pe măsura creşterii vârstei, atingând cel mai redus nivel în rândul celor cu vârsta între 65 şi 74 de ani, unde 3% au făcut cursuri online şi 4% au utilizat material de studiu online.

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia sărbătorii în 24 ianuarie a Zilei internaţionale a educaţiei, potrivit Rezoluţiei adoptate de Adunarea Generală a ONU la 3 decembrie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.