Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România stabilește un RECORD ECONOMIC pe piața de capital din UE: Este singura țară cu creșteri de două cifre

pixabay.com
diverse, grafice, economie

România ocupă primul loc în rândul indicilor principali ai piețelor de capital din Uniunea Europeană (UE), în funcție de ritmul de creștere înregistrat în perioada ianuarie-noiembrie a acestui an, reiese dintr-un comunicat de presă transmis luni de Bursa de Valori București (BVB).

Indicelui BET, principalul indice al pieței de capital locale care include cele mai tranzacționate 15 companii, a crescut cu 11,7%, la 11 luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Citește și: Vești bune pentru clienții RCS&RDS! Anunț important de la Digi

„Creșterea înregistrată de bursa din România este cea mai mare din rândul piețelor de capital din Uniunea Europeană în funcție de evoluția indicilor principali, potrivit datelor Reuters. La nivelul UE, doar cinci țări au avut indicii principali pe plus la finalul lunii noiembrie, iar România a fost singura piață care a înregistrat un avans de două cifre”, au subliniat reprezentanții Bursei de la București.

În plus, indicelui BET-TR, care cuprinde și dividendele celor 15 companii tranzacționate pe BVB, a crescut cu 21%, de la începutul anului până la finele lunii noiembrie.

Citește și: Decizia radicală luată de Gică Hagi! Ce se va întâmpla cu echipa sa

„Piața de capital din România a reușit să se păstreze departe de turbulențele internaționale care au afectat majoritatea piețelor de capital din Europa. Avem cea mai mare creștere din Uniunea Europeană și acest lucru nu este întâmplător, pentru că majoritatea companiilor listate au raportat rezultate financiare bune, iar dividendele consistente acordate au generat o creștere a indicelui BET-TR cu 21% de la începutul anului”, a declarat Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Adrian Tănase, CEO al BVB, a spus că, pe radarul investitorilor, suntem o piață vizibilă și atractivă în cadrul UE, în funcție de ritmul de creștere înregistrat până acum în acest an.

Citește și: Klaus Iohannis îl face praf pe Liviu Dragnea! Atac de ultim moment

„Lucrăm la îmbunătățirea infrastructurii pieței și la creșterea gradului de educație financiară în România. Pe măsură ce aceste două componente de piață vor prinde contur și vor avea mai multă substanță, vom avea și lichiditate mult îmbunătățită”, a punctat Tănase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.