Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România stârnește FURIA Rusiei: A votat noi sancţiuni asupra unor cetăţeni ruşi

rusia sanctiuni

Miniştrii de externe ai UE, printre care și Teodor Meleșcanu, au căzut de acord luni să impună noi sancţiuni asupra unor cetăţeni ruşi în legătură cu criza din Ucraina, a declarat şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, după reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) de la Bruxelles, relatează dpa.

"Pot să confirm că există un consens politic asupra unor noi măsuri care să fie luate, sancţiuni îndreptate împotriva unor persoane", le-a spus jurnaliştilor şefa diplomaţiei UE. Decizia va fi adoptată oficial "în zilele următoare", a adăugat ea.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

O cerere în acest sens a fost depusă de ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin în decembrie, după o serie de noi tensiuni între Moscova şi Kiev. Mai puţin de zece persoane ar urma să se afle pe noua listă de sancţiuni, notează dpa.

În noiembrie, garda de coastă rusă a deschis focul şi a capturat trei nave ucrainene şi 24 de membri ai echipajelor acestora în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov.

Citește și: Rareș Bogdan trage un semnal de alarmă, după demisia momentului!

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia vecină s-au deteriorat puternic după ce Moscova a anexat regiunea Crimeea în 2014, susţinând în acelaşi timp grupurile separatiste care se luptă cu armata ucraineană.

Uniunea Europeană a impus deja îngheţarea bunurilor şi interdicţii de călătorie în UE pentru 164 de persoane şi 44 de entităţi pentru acţiuni care subminează integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

Citește și: Victor Ponta dă de beton Guvernul Viorica Dăncilă! Izbucnire fără precedent

În plus, blocul comunitar a lovit Rusia cu sancţiuni economice care vizează sectoarele financiar, energetic şi al apărării, obstrucţionând în acelaşi timp accesul băncilor la pieţele UE şi limitând unele importuri din blocul comunitar. De asemenea, printre aceste măsuri se află şi o interdicţie asupra comerţului cu arme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.