Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, țara în care ministrul Sănătății se opune vaccinării obligatorii: 'Eu nu cred în nimic din ce este restrictiv şi ce este impus'

Digi 24
Victor Costache

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, spune că nu este de acord cu introducerea vaccinării obligatorii, ci mai degrabă în campanii ample de conştientizare. Costache a precizat că aproape un milion de persoane au fost vaccinate cu vaccinul antigripal achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, dar a afirmat că şi în acest an dozele au ajuns prea târziu în teritoriu, la pacienţi, potrivit news.ro.

”Colegii noştri medicii de familie (...) mi-au spus că au estimat un aproximativ de 2,2 milioane de doze de vaccin antigripal. Din păcate, Ministerul Sănătăţi a achiziţionat 1,5 milioane de doze şi nu asta este cea mai mare problemă. Cea mai mare problemă este că dozele au ajuns foarte târziu, şi au fost livrate şi mai târziu. În momentul de faţă sunt vaccinate aproximativ 980.000 de persoane şi toate aceste 1,5 milioane de doze au fost achiziţionate şi distribuite. Nu trebuie să repetăm greşelile din anii anteriori, pentru că această criză a vaccinurilor este recurentă” a afirmat ministrul Sănătăţii, joi seară, într-o emisiune la B1 TV.

Citește și: Victor Ciutacu, reacţie la atacul lui Godină: 'Nu pot polemiza cu argaţii. A scris mai mult decât a citit'

Acesta i-a sfătuit pe pacienţi să se vaccineze în continuare.

Victor Costache a spus că nu este de acord cu introducerea obligativităţii în ceea ce priveşte vaccinarea, el susţinând campaniile de conştientizare.

”Numai o parte din statele membre ale UE au impus vaccinarea. Eu nu cred în nimic din ce este restrictiv şi ce este impus. A impune, compromite orice noţiune. Cred în campanii foarte bune de comunicare şi cred în dorinţa părinţilor de a asigura ce este mai bun pentru copiii lor şi lucrăm împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom prezenta în perioada următoare mai multe campanii pentru a apăra conceptul de vaccinare”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.