Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România trimite ajutor pentru stingerea incediilor din jurul Atenei, soldate cu zeci de morţi/ IMAGINI terifiante

grecia incendii

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene, configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, dar şi personal, pregătite pentru a interveni în cazul incendiiilor din Grecia, ministrul Apărării Mihai Fifor asigurându-l pe omologul elen Panos Kammenos de disponibilitatea Armatei române de a sprijini autorităţile de la Atena, transmite news.ro.

Vezi şi: Parmezanul, noul PERICOL vizat de Organizația Mondială a Sănătății. Avertizări ca pentru tutun

"Forţele Aeriene Române au pregătit o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic,  cu un total de aproximativ 20 de militari, membri ai echipajelor şi personal auxiliar, care pot decola în orice moment, la ordin, către Grecia", anunţă MApN.

Conform MApN, Mihai Fifor, a avut marţi o serie de convorbiri telefonice cu ministrul elen al apărării, Panos Kammenos, pe tema situaţiei de urgenţă din zona Attica, în urma incendiilor devastatoare manifestate în ultimele zile, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

Ministrul român l-a asigurat pe omologul elen de întreaga disponibilitate a Armatei României de a interveni cu forţe şi mijloace în sprijinul forţelor care acţionează la faţa locului, în cazul în care autorităţile de la Atena vor solicita sprijinul prin Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene.

Cel puţin 74 de persoane au murit în incendiile de vegetaţie în regiunea Attica, situată în jurul capitalei Greciei, Atena, conform ultimelor informaţii ale autorităţilor.

Vezi şi: Specialiştii dezvăluie secretul: Cum te poţi reorienta profesional la orice vârstă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.