Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România TV, o nouă amendă RECORD primită de la CNA: B1TV şi Realitatea, taxate şi ele

romania tv

România TV a încasat o nouă amendă record din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului. CNA a decis să sancţioneze RTV cu 100.000 de lei pentru derapajele din emisiunile despre George Soros şi Monica Macovei. De asemenea, B1 TV şi Realitatea TV au fost şi ele taxate.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a autosesizărilor și a reclamațiilor primite pentru diferite emisiuni difuzate de posturile de știri (în principal în perioada campaniei electorale) și, constatând abateri de la prevederile legislației audiovizualului, a decis să aplice sancțiuni următoarelor posturi:

— România TV — amendă în cuantum de 100.000 de lei. Radiodifuzorul a încălcat dispozițiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, precum și prevederile art. 40 alin. (1) și (2), art. 47 alin. (1), art. 64 alin. (1) lit. a) și b) și art. 65 lit. c) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Sancțiunea a cuprins o serie de emisiuni difuzate în 6.11, 14.11, 17-28.11.2016, respectiv 5.12 și 8-10.12.2016, printre care emisiuni informative, ediții speciale, 'România la raport', 'Cheia zilei', 'Ora de vârf' și 'România Exclusiv' (ediția din 30.10.2016);

Citeşte şi: Donald Trump e DESFIINȚAT de Angela Merkel și un alt premier european: Ce au putut să spună

— B1 TV — amendă în cuantum de 10.000 de lei pentru emisiunea 'Dosar de politician', edițiile din 17, 24, 27 și 30.11.2016, în care nu au fost respectate prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului și nici cele ale art. 40 alin. (2) din Codul audiovizualului;

— Realitatea TV — amendă în cuantum de 5.000 de lei pentru că în ediția din 17.11.2016 a emisiunii 'Jocuri de putere' au fost încălcate dispozițiile art. 40 alin. (2) din Codul audiovizualului, anunţă Agerpres.

În aceeași ședință, în urma analizării rapoartelor întocmite de Serviciul Inspecție ca urmare a reclamațiilor primite în perioada campaniei electorale, membrii Consiliului au decis să aplice o somație publică postului Bucovina TV din Suceava, deoarece radiodifuzorul nu a respectat dispozițiile art. 68 din Codul audiovizualului.

Radu Herjeu, membru în CNA a făcut şi un live text al şedinţei pe facebook. "

Live text CNA: in sedinta de azi am propus si au fost adoptate urmatoarele sanctiuni, in principal pentru incalcarea legislatiei privitoare la informaare corecta, concret, campaniile din media care l-au vizat pe Soros si pe "oamenii sai":

- 10.000 pentru B1 TV

- 5000 pentru Realitatea TV

Am votat amenda de 100.000 de lei pentru Romania TV

Live text CNA: am vizionat o mostra de manipulare de peste ocean, care da clasa celor de la noi (am scris despre ea cand a fost difuzata si pe un post romanesc). Doar ca America nu e Romania, noi mai avem inca multe de invatat despre democratie si raportarea la mass-media.

Citeşte şi: Donald Trump anunță AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL: Pe cine acuză pentru conflagrație

Live text CNA: o meteahna a televiziunilor romanesti: aruncarea in spatul public a tot felul de acuze la adresa unor persoane, dupa care moderatorul pune intrebarea de forma "Aveti dovezi?", la care invitatul zice ca da, si... ii da bataie in continuare! Sau spune ca "toata lumea/ presa vorbeste despre asta", ca pe un argument suprem, dovada irefutabila ca afirmatiile sunt corecte", a scris Herjeu pe reţeaua de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.