Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, un nou ajutor Republicii Moldova. Achiziționează generatoare pentru a le trimite peste Prut

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marius Nasta spital pompieri generator

România va achiziţiona generatoare pentru a le trimite Republicii Moldova. Este una dintre măsurile analizate de guvernul de la Bucureşti, după discuţiile cu preşedintele Maia Sandu.

Republica Moldova se află în cea mai gravă criza energetică din istoria sa, după ce livrările de energie din Ucraina au fost întrerupte, în urma atacurilor ruseşti asupra infrastructurii critice a acestei ţări, transmite Știri.md.

România asigură Republicii Moldova în acest moment peste 90% din necesarul de consum de energie electrică, a declarat sâmbătă ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

"De asemenea, am ajutat Republica Moldova prin furnizarea de păcură, de lemn de foc. Guvernul a aprobat 130.000 de metri cubi de lemn de foc la solicitarea Republicii Moldova. Continuăm cu apelurile la comunitatea internaţională pentru a acorda granturi Republicii Moldova ca să poată să cumpere energie de pe piaţa liberă", a mai susţinut ministrul.

România livrează, în regim de urgenţă, energie Republicii Moldova în limita capacitatii de interconectare, a declarat la TVR, Iulian Chifu, consilierul premierului român pe probleme de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.