Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, precum și alte țări, cer Uniunii Europene să ia măsuri urgente privind importurile de produse agricole ucrainene

Hepta/Abaca Press / AA/ABACA
tir trafic

Bulgaria, împreună cu Polonia, Ungaria, Cehia și România solicită măsuri urgente de răspuns din partea Uniunii Europene la problema importurilor de produse agricole ucrainene, a declarat ieri președintele bulgar Rumen Radev, informează Rador.

Cultivatorii de cereale din estul Bulgariei au blocat ieri mai multe drumuri care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei și cu porturile din Silistra prin care sunt importate cereale din Ucraina. Ei au anunțat că vor protesta și astăzi și vineri față de liberalizarea importurilor de produse agricole din Ucraina la prețuri mici, din cauza cărora ar avea, conform unor evaluări, pierderi de sute de milioane de leva.

Cererile producătorilor de cereale sunt de a nu prelungi pentru Bulgaria valabilitatea regulamentului european privind importurile fără taxe vamale de bunuri de origine agricolă din Ucraina, ne-a transmis corespondentul nostru Vladimir Mitev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.