Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va alimenta patru raioane din Republica Moldova cu apă potabilă. Tanczos Barna: Îi sprijinim cu tot ce putem: energie electrică, gaze, lemne și apă

www.bzi.ro
apă potabilă

Ministrul român al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, și ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, au semnat un protocol de amendare a Acordului dintre Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Chişinău privind reglementarea construirii unor apeducte, semnat la 20 mai 2021, scrie Agerpres.

Cu acest prilej, ministrul Tanczos Barna a declarat că protocolul reprezintă un sprijin acordat de România pentru R. Moldova prin intermediul companiei ApaVital administrată de Consiliul Judeţean Iaşi.

”Ceea ce se întâmplă astăzi este o normalitate. Este o parte a unui sprijin acordat Republicii Moldova din partea statului român. Este în acelaşi timp un sprijin acordat într-o perioadă dificilă care este traversată şi de România şi de Moldova, dar în mod special de către Moldova. Dincolo de aceste probleme legate de apă potabilă, criza energetică afectează profund viaţa de zi cu zi a cetăţenilor din Republica Moldova şi noi avem obligaţia de a-i sprijini cu tot ce putem: cu energie electrică, cu gaze, cu lemn de foc, cu apă cu tot ce putem oferi din partea statului român” a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

În urma semnării protocolului de amendare de joi, vor fi 250.000 de beneficiari din raioanele Ungheni, Făleşti, Nisporeni şi raionul Glodeni din Republica Moldova ai proiectului ApaVital care vizează extinderea în ţara vecină a conductelor de alimentare cu apă potabilă din staţia de tratare Chiriţa.

”Practic este ultima procedură administrativă. Ne dorim ca ApaVital să ne furnizeze apă de înaltă calitate pentru patru regiuni din ţara noastră, unde accesul la apă reprezintă o problemă importantă pentru că resursele de apă sunt limitate. Tehnologia dar şi accesul pe care îl oferă compania ApaVital oferă posibilitatea de a avea apă de calitate şi servicii calitative” a spus Andrei Spînu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a spus că extinderea reţelelor de apă şi canalizare se află printre priorităţile instituţiei administrative.

”Deşi acest protocol de amendare a fost semnat astăzi, contractul de lucrări s-a semnat pe 24 ianuarie tot la Iaşi, tot în prezenţa domnului ministru Andrei Spînu. Pe noi ne bucură foarte mult că avem această posibilitate ca prin investiţiile statului român, prin compania ApaVital, să facem această investiţie care să fie în beneficiul locuitorilor din Republica Moldova şi ne dorim ca prin toate celelalte investiţii să sprijinim această relaţie bilaterală dintre România şi Republica Moldova” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.