Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romania va avea pe langa starile de urgenta si de alerta si una de criza (Document)

stiripesurse.ro
stare de criza

Coalitia de guvernare pregateste un proiect de lege care sa defineasca starea de criza si pe baza caruia sa poata gestiona astfel de situatii. Si totul a pornit de razboiul din Ucraina si valul de refugiati care au trecut granitele.

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

Conform surselor politice, CSAT a aprobat deja proiectul iar guvernul ar putea discuta si adopta chiar azi initiativa legislativa,  urmand sa fie trimisa  spre aprobare in procedura de urgenta de  Parlament.  Potrivit proiectului de lege, "situatia de criza" se instaureaza doar propunerea ministrului Apararii si trebuie sa fie avizata si de primul ministru. Intreaga coordonare a autoritatilor este realizata de Armata printr-un Centru de Comanda.

Situatia  de criza este definita ca situatia in care societatea se confrunta cu mari dificultati generate de aparitia sau iminenta aparitiei unuia sau mai multor incidente pe teritoriul national, la nivel regional sau international, sau de amenintari la stabilitatea politica, economica sau sociala, ordinea publica, securitatea si apararea nationala,.

Proiectul de lege consultat arata ca  structuri ale MApN vor putea trece in subordinea fortelor armate straine stationale pe teritoriul Romaniei sau a comandamentelor NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.