Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va construi o centrală nucleară la 140 de km de Ruse

reactor smr

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a spus că alegerea amplasamentului de la Doiceşti (România) pentru instalarea unei centrale nucleare cu reactoare modulare mici conrespunde standadelor de siguranţă ale Agenţiei, a informat compania energetică românească Nuclearelectrica şi societatea sa de proiect RoPower Nuclear, relateaza Actualno citat de Rador Radio România.

Amplasamentul

content-image

Doiceşti se află în judeţul Dâmboviţa, sudul României, nu departe de capitala Bucureşti şi la aproximativ 140 km de Ruse. Aceasta este a doua misiune a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică după cea desfășurată în 2022, când Nuclearelectrica a solicitat o evaluare independentă a procesului de conformitate cu standardele de siguranță ale Agenției, înainte de a trece la cererea pentru autorizarea amplasamentului de la Doicești, unde micile reactoare modulare vor fi capacităţi care vor înlocui fosta centrală pe cărbune.

AIEA salută paşii făcuţi de România cum ar fi "angajarea privind securitatea, ceea ce reduce la minim riscurile cu privire la problemele de securitate într-o etapă ulterioară de dezvoltare a proiectului. Experienţa ţării în acest sens poate fi mai benefică pentru comunitatea nucleară".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.