Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va dona 96 de microbuze școlare Republicii Moldova

România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, potrivit unui Memorandum adoptat în ședința de astăzi a Guvernului.

Este vorba despre 95 de microbuze de tip 16+1 locuri şi 1 microbuz destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă şi echipat pentru un număr de 2 locuri speciale - fotolii (scaune) rulante necesare.

Microbuzele au fost achiziționate de către Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice și Fondurilor Europene(MDRAPFE). Microbuzele vor fi donate complet echipate şi pregătite pentru a putea fi imediat utilizate, iar costurile pentru livrarea lor către Chișinău vor fi acoperite tot de partea română.

Executivul răspunde astfel solicitării Guvernului Republicii Moldova, adresată cu ocazia ședinței comune din septembrie 2015, când autoritățile de la Chișinău au reiterat interesul și nevoia de asistență în domeniul educației, în principal prin donația de microbuze școlare în scopul soluționării celor mai dificile și urgente situații din mediul rural.

Amintim faptul că în septembrie 2014, România a mai donat Republicii Moldova 100 de microbuze destinate transportului elevilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.