Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va elibera vize Schengen pentru cetățenii ruși

DW
schengen

România va începe pentru prima dată să elibereze vize Schengen pentru cetățenii ruși începând cu data de 31 martie. Cererea poate fi înaintată la toate consulatele țării de pe teritoriul Rusiei, s-a comunicat pentru TASS la Ambasada României de la Moscova, confirmându-se faptul că s-au primit clarificări de la București, notează Rador Radio România.

"România va elibera vize unice (Schengen) începând cu 31 martie 2024. Vizele unice eliberate după această dată vor permite intrarea în zona Schengen pentru o perioadă de până la 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile", a precizat misiunea diplomatică. Aceasta a explicat că "toate oficiile consulare de pe teritoriul Federației Ruse", respectiv cele din Moscova, Sankt Petersburg și Rostov pe Don, vor lucra pentru depunerea cererilor de viză Schengen.


Ambasada a precizat că turiștii vor putea folosi vizele eliberate până la 31 martie 2024 pe toată perioada de valabilitate a acestora doar pentru a intra în România, precum și pe baza prevederilor prevăzute în hotărârea UE nr. 565/2014. "De exemplu, un cetățean străin care are o viză dublă sau multiplă de intrare, eliberată de România până la 31 martie 2024, va putea călători pe baza vizei românești în România, Bulgaria și Cipru", a informat ambasada.


Astfel, ca răspuns la întrebarea agenției TASS, s-a precizat că dacă posesorii de vize pe termen scurt, eliberate de România înainte de 31 martie, intenționează să intre în una dintre țările zonei Schengen, aceștia vor trebui să solicite viză țării de destinație finală.


Anterior, Ambasada Bulgariei în Federația Rusă a declarat pentru TASS că republica va începe să elibereze vize Schengen pentru cetățenii Rusiei după 1 aprilie 2024. Ambasada bulgară a explicat că Serviciul consular al Ambasadei bulgare din Moscova și Consulatul General din Sankt Petersburg vor lucra pentru depunerea cererilor respective. Ambasada bulgară a subliniat, de asemenea, că durata timpului de așteptare la coadă pentru depunerea documentelor "va fi la fel ca în celelalte țări Schengen".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.