Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va exploata grafit și va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii

verticalonline.ro
grafit mina mineri

România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii, iar resursele de grafit ale țării vor fi exploatate prin Salrom, anunță ministrul Economiei, Claudiu Năsui, potrivit Mediafax.

„România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii. Resursele de grafit ale țării vor fi exploatate prin Salrom. Unele companii de stat au mult potențial. În ciuda influenței negative politice, încă au șansa să devină mari companii de succes ale României. Una dintre ele este Salrom. Compania deține monopolul pe exploatarea sării din România și e una dintre puținele companii profitabile din ministerul economiei, tocmai grație acestui monopol”, transmite Claudiu Năsui.

El arată că a vizitat salina Ocna Dej, „de departe cea mai productivă mină din cele 7 ale Salrom”.

Ministrul Economiei precizează că a numit un nou consiliu de administrație, în urmă cu câteva luni, „compus numai din oameni care și-au demonstrat competențele în mediul privat”.

„Este extrem de activ și a reușit în scurt timp să descâlcească nodul administrativ care a constrâns această veritabilă mină de aur a României să rămână blocată. Tot ei pregătesc lansarea proiectului pentru exploatarea grafitului. Un proiect care va relansa o industrie întreagă în România. Noul consiliu de administrație are tot sprijinul meu în planul său de a moderniza Salrom și de a închide toate robinetele prin care se scurg inexplicabil bani care ar trebui să fie ai românilor. Bani cu care s-ar putea face spitale, grădinițe, școli sau drumuri. Vă reamintesc că nu mai departe de această primăvară am reușit fix cu ajutorul acestui consiliu să blocăm un tun imobiliar. Grafitul este o materie primă esențială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră. România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii”, conchide Năsui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.