Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va folosi 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru ustensile și tablete pentru școli

Facebook
scoala

Profesorii din unităţile de învăţământ preuniversitar vor primi 500.000 tablete şcolare şi echipamente IT în valoare de 100 de milioane de euro, necesare pentru buna desfăşurare a cursurilor, ca urmare a situaţiei generate de pandemia COVID-19, a anunţat joi Ministerul Fondurilor Europene (MFE), informează Agerpres.

Totodată, şcolile vor fi dotate cu echipamente de protecţie medicală şi dezinfectanţi, în valoare de 50 de milioane de euro, precum şi containere sanitare mobile, în care se vor investi alte 25 de milioane de euro.

"Finanţările, din fonduri europene nerambursabile, au fost prevăzute în cadrul Ordonanţei de Urgenţă privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării în condiţii de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar 2020-2021 în contextul riscului de infecţie cu virusul SARS-Cov-2, adoptată ieri în şedinţa de guvern. Din cele 100 de milioane de euro destinate echipamentelor IT, 87,5 milioane de euro sunt din fonduri europene nerambursabile şi 12,5 milioane este contribuţia statului român. Celelalte tipuri de echipamente de protecţie şi containerele sanitare vor fi achiziţionate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, achiziţionarea de containere mobile sanitare este eligibilă pentru unităţile şcolare care nu au asigurat accesul la reţeaua de apă şi canalizare, cu condiţia contractării în condiţiile legii a serviciilor de vidanjare pe toată durata utilizării containerelor, în limita valorii de 5.000 euro.

Totodată, decontarea cheltuielilor cu containere mobile sanitare urmează regimul de cost simplificat, cu obligaţia beneficiarului finanţării de a depune documente justificative privind costul de achiziţie al acestora.

Echipamentele vor fi finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi vor putea fi achiziţionate de către autorităţile publice locale, unităţile şcolare, dar şi de cele două în parteneriat.

Beneficiarii măsurilor de finanţare vor fi unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, autorităţile publice locale pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, dar şi parteneriatele dintre cele două.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.