Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va găzdui pentru a treia oară Campionatul European de baschet 3x3

www.agerpres.ro
baschet 3x3

România va găzdui pentru a treia oară în istorie turneul final al Campionatului European de baschet 3x3 - FIBA 3x3 Europe Cup, la Bucureşti, în perioada 14-16 septembrie, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Competiţia organizată de către Sport Arena Streetball şi Federaţia Română de Baschet va reuni cele mai bune 12 echipe din Europa, atât la masculin, cât şi la feminin. Campioanele en titre sunt Letonia, la băieţi, şi Rusia, la fete.

Pentru biletele la turneul final se vor bate în total 59 de echipe naţionale, la masculin şi feminin, din 33 de ţări, în trei turnee de calificare: Constanţa (România), Poitiers (Franţa) şi Escaldes-Engordany (Andorra). România este calificată din oficiu ca ţară organizatoare, dar va lua parte la turneul de la Constanţa, o premieră pentru oraşul de la malul Mării. Turneul de calificare de la Constanţa va avea loc în perioada 30 iunie-1 iulie.

Bucureştiul a găzduit ediţia inaugurală a competiţiei, în 2014, şi apoi ediţia din 2016. Echipele naţionale ale României au obţinut medaliile de aur la masculin în 2014, respectiv cele de argint la feminin în 2016.

Baschetul 3x3 a fost inclus în 2017 pe lista disciplinelor olimpice, urmând să debuteze la ediţia din 2020 a Jocurilor Olimpice, la Tokyo.

România ocupă în momentul de faţă locul 9 la masculin şi locul 21 la feminin în clasamentul mondial pe naţiuni. Naţionala masculină este deja calificată pentru ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale, care va avea loc în Filipine, în perioada 8-12 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.