Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va primi paracetamol din India: Anunțul făcut de Comisia Europeană

thehealthcure.info
paracetamol

Comisia Europeană a cerut statelor membre să o informeze "cât mai rapid" despre rezervele lor de paracetamol şi de alte principii active, pentru ca executivul european să poată aborda acest subiect cu India, cel mai mare producător de medicamente genetice din lume, a informat vineri purtătorul de cuvânt al CE, Stefan de Keersmaecker, în conferinţa de presă zilnică a executivului comunitar, transmite EFE.

El a explicat că preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a abordat subiectul în această săptămână cu premierul indian Narendra Modi, iar comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a discutat despre acelaşi lucru cu omologul ei indian, informează agerpres.ro.

Citește și: Informații importante! Gigi Becali a investit 40.000 de euro în teste

În urma acestor contacte, comisarul european pentru sănătate a cerut statelor Uniunii Europene, într-o conferinţă telefonică ce a avut loc joi, să-i furnizeze datele cu privire la rezervele lor.

India, cel mai mare producător şi furnizor de medicamente generice din lume, a decis la începutul lunii martie să-şi restrângă exporturile la circa 10 principii active de medicamente, măsură introdusă pentru a proteja stocurile interne pe fondul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Victor Ponta trece la atac: Ce face Guvernul PNL Orban acum când spitalele nu au bani?

Cu toate că noua politică a guvernului de la New Delhi nu interzice cu totul exporturile, transporturile în afara ţării de astfel de medicamente sunt condiţionate de decizii punctuale ale autorităţilor şi de stocurile pieţei locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.