Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România Verde primește două noi apeluri de finanțare în valoare de 815 milioane euro

Ministerul Energiei
Sebastian Burduja

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a anunțat joi lansarea a două noi apeluri de 815 milioane de euro pentru producție și autoconsum din producția de energie solară, eoliană și hidro.

„În luna martie, vom lansa două noi apeluri, cu un buget de peste 800 de milioane de euro: sprijin pentru producție și autoconsum din producția de energie solară, eoliană și hidro. Toate aceste investiții înseamnă locuri de muncă, competitivitate pentru mediul privat românesc și facturi mai mici la energie pentru toți românii, pe termen lung”, a scris joi pe Facebook Sebastian Burduja.

Acesta susține că apelurile vor fi finanțate din Fondul pentru Modernizare, potrivit mediafax.

Ministrul Eneregiei spune că cele două ghiduri ale solicitantului au fosy lansate joi în consultare publică, iar în perioada următoare sunt așteptate sugestii de îmbunătățire a ghidurilor de finanțare.

„Țintim data de 1 martie pentru lansarea acestor două noi competiții de succes pentru România. Obiectivul principal al apelurilor vizează capacitățile noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile — energie eoliană, solară sau hidro. Apelurile sunt destinate companiilor din România, unul vizând susținerea autoconsumului din energie regenerabilă, celălalt fiind pentru producția de energie verde”, a precizat ministrul.

El arată că astfel de investiții „reprezintă o șansă semnificativă pentru România - generarea de mai multe locuri de muncă și costuri mai reduse la facturile de energie pentru toți românii”.

„Ne așteptăm să putem finanța pe competiția pentru producție încă cel puțin 2000 MW energie verde pentru sistemul energetic românesc. Aplicanții care nu au fost finanțați în apelul Investiția 1 - PNRR au o nouă șansă de a primi sprijin în cadrul apelului similar din Fondul pentru Modernizare”, a încheiat Burduja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.