Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România vrea să cumpere AVIOANE DE LUPTĂ din SUA: Câte aparate vrem de la americani

Inquam Photos / Octav Ganea
F16 avion Inquam Photos

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a anunţat miercuri că pentru continuarea achiziţiei de avioane F16 s-a discutat direct cu Guvernul Statelor Unite ale Americii, deoarece aliaţii europeni nu au putut pune la dispoziţia României o escadrilă cu acest tip de avion.

"Va trebui să continuăm cu achiziţionarea de aparate F16 ca atare, încă de la începutul anului am lansat o scrisoare circulară tuturor aliaţilor europeni care au în dotarea forţelor lor aeriene aparate F16, răspunzând anumitor aşteptări ale noastre. Din motive care ţin în primul rând de evoluţia modelului general de securitate, niciunul dintre aceşti aliaţi nu poate, la ora la care vorbim, să pună la dispoziţie o escadrilă întreagă de F16. Ca atare, spre finalul anului, ne-am orientat spre discuţii directe cu Guvernul SUA, care, sigur, are viziunea cea mai cuprinzătoare asupra aparatelor disponibile şi urmează să punem cap la cap o ofertă pe care s-o analizăm", a declarat Motoc cu ocazia prezentării bilanţului pe 2016 al MApN.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

El a răspuns astfel întrebării privind eventuale discuţii pentru achiziţia de noi aeronave, în condiţiile în care până acum s-a convenit achiziţia a 12 avioane F16.

Potrivit bilanţului, pe 7 octombrie a avut loc ceremonia de primire a primelor şase avioane F16 la baza aeriană Feteşti, iar pe 15 decembrie au sosit alte trei avioane F16, urmând ca ultimele trei să fie livrate în cursul anului viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.