Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România vrea să cumpere SUTE de BLINDATE: Pentru ce se pregătește armata

mapn

Şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, că armata are mare nevoie de transportoare blindate pentru trupe (TBT) 8x8, intenţionând să achiziţioneze astfel de tehnică într-un număr "de ordinul sutelor".

"Nevoia este mare, în momentul de faţă pentru fiecare dintre unităţile care au în dotare transportoare 8x8 vor trebui să fie înlocuite. Ca atare, cifra este de ordinul sutelor", a spus Ciucă, la repetiţiile pentru parada militară de 1 Decembrie.

Citește și: Era aşteptată pe scenă de mii de oameni, iar ea făcea sex în backstage / VIDEO

La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a precizat că acestea vor fi produse la Moreni de o societate mixtă înfiinţată de Uzina Automecanică Moreni şi compania Rheinmetall din Germania.

"După constituirea societăţii, se va trece la o cooperare care valorifică know how-ul şi tehnologia de la Moreni (...) şi capabilităţile pe care le are producătorul Rheinmetall, un producător de renume. (...) În etapa ulterioară, MApN va fi ofertat de această societate care se înfiinţează şi aşteptarea este ca în dotarea forţelor noastre armate să intre necesarul pentru un batalion pe an. Acesta ar fi ritmul de fabricaţie şi de livrare", a explicat Motoc.

Citește și: Aceasta e cea mai frecventa boala cu transmitere intima: Afectează tinerii de la 15 la 24 de ani

El a adăugat că parteneriatul cu Rheinmetall ar putea duce şi la producţia de alte tipuri de vehicule, inclusiv cu aplicaţie civilă.

"Ideea cu această investiţie în parteneriat pe care o face Rheinmetall în economia românească este, evident, să dezvolte până la urmă şi alte tipuri de vehicule din categoria militară, dar şi vehicule şi aplicaţii civile. De obicei, cam aşa se petrece - generarea de efecte pe care o comandă militară o antrenează în economia civilă, e un efect multiplicator în economia civilă", a susţinut ministrul citat de agerpres.ro.

Citește și: Oficial ONU: 'FALIMENTUL este o chestiune de probabilitate matematică pentru România'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.