Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, zonă endemică pentru boala parodontală/ Care sunt cauzele acestei afecţiuni

depositphotos.com
dentist, femeie, doctoriță, stomatolog

Medicul Mihai Juncar, chirurg în domeniul maxilo-facial, afirmă că România poate fi considerată zonă endemică în ceea ce priveşte boala parodontală. El a explicat care sunt cauzele care pot determina apariţia acestei afecţiuni.

Medicul Mihai Juncar a afirmat că România înregistrează o incidenţă mai mare a bolii parodontale, comparativ cu alte state.
”O afecţiune frecventă este boala parodontală. Practic, ce înseamnă boala parodontală, parodontită, că este tot inflamatorie, nu este degenerativă, cum este parodontoza. Boala parodontală, noi chiar suntem într-o zonă endemică pentru boala parodontală, sunt doi factori fundamentali: o dată este un anumit tipar de floră bacteriană care favorizează apariţia bolii parodontale şi acea floră bacteriană, de fapt, este factorul determinant şi este şi un factor favorizant, oarecum o predispoziţie genetică”, a afirmat medicul Mihai Juncar la Medika TV, miercuri seară.
El a precizat că, în general, dacă există doar factorul predispozant, dar nu există factorul determinant, o persoană nu va face boala parodontală. Medicul a adăugat că această afecţiune este una dintre cauzele frecvente pentru pierderea dinţilor.
El a explicat că boala parodontală afectează osul din jurul dintelui, iar refacerea anatomiei este mai dificilă.
Medicul a subliniat importanţa profilaxiei în domeniul sănătăţii orale, arătând că fiecare persoană trebuie să facă un control stomatologic odată la şase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.