Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romanian Design Week 2022 va avea loc în perioada 13-22 mai, la Bucureşti

news.ro
Romanian Design Week arta

Ediţia aniversară a Romanian Design Week se va desfăşura în perioada 13-22 mai, la Bucureşti, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

Romanian Design Week aniversează în 2022 zece ani, perioadă în care a contribuit la creşterea scenei şi industriei de design românesc, în care a promovat colaborarea şi parteneriatul în interiorul breslei şi în afara ei prin creşterea unei comunităţi profesionale formate din designeri şi arhitecţi consacraţi şi perioadă în care a contribuit la schimbarea în bine a oraşului mai ales prin spaţiile alese şi deschise pentru evenimente culturale, precizează organizatorii - The Institute.

"Acum zece ani am pornit RDW din dorinţa de a demonstra cum talentul şi minţile reunite ale unor designeri valoroşi puteau genera schimbarea în bine a vieţii fiecăruia, a comunităţilor, oraşelor, ţărilor sau antreprenorilor sociali sau de business, prin organizarea de expoziţii, conferinţe, premii, platforme şi canale online dedicate acestui univers. Credem că integrarea designului în societatea românească, la nivel de înţelegere, consum, utilizare în proiecte şi afaceri, mod de a gândi şi de a vedea lucrurile, va duce la modernizarea societăţii şi economiei româneşti şi aceasta este misiunea pe care ne-o asumăm în continuare", a declarat Andrei Gavrilă-Borţun, iniţiatorul Romanian Design Week & CEO The Institute.

Sub tema #forward, festivalul va reuni în programul său, online şi offline, organizaţii, designeri, iniţiative şi evenimente care împreună vor aduce în prim plan importanţa şi contribuţia pe care industriile creative le au în proiectarea unui viitor ce priveşte cu respect criteriile sustenabilităţii, incluziunii şi care ţine pasul cu evoluţia tehnologiei. În plus, tema reflectă şi deschiderea unui nou capitol în ceea ce priveşte misiunea Romanian Design Week: încurajarea consumului produselor şi serviciilor generate de disciplinele designului şi arhitecturii.

Spaţiul central al festivalului va fi Combinatul Fondului Plastic, adresă ce reuneşte o comunitate artistică valoroasă şi efervescentă şi care va găzdui expoziţii, evenimente, conferinţe, workshop-uri şi un spaţiu outdoor creat special pentru vizitatorii RDW, care se vor putea bucura de o vacanţă cu tematică design, în oraş, timp de zece zile.

Cu ocazia aniversării de 10 ani, RDW, printr-un parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor Bucureşti, va propune şi un program special ce va fi găzduit de ansamblul de patrimoniu "Aşezămintele I.C. Brătianu".

Pentru al treilea an consecutiv, o serie de expoziţii internaţionale de design vor fi prezentate în programul Design Flags, pentru a încuraja dialogul dintre piaţa românească de profil şi cea internaţională, festivalul dorind să contribuie la dezvoltarea industriilor creative locale în context global, informează organizatorii.

Romanian Design Week va sărbători comunităţile creative şi hub-urile locale prin programul Design GO, format al festivalului ce propune numeroase evenimente satelit şi trasee speciale de design prin Bucureşti, dar şi în Cartierul Creativ.

Programul ediţiei aniversare de 10 ani RDW va reflecta şi rezultatele parteneriatelor strategice pe care The Institute le-a stabilit cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Institutul Cultural Român, Ordinul Arhitecţilor din Bucureşti, Uniunea Artiştilor Plastici, Combinatul Fondului Plastic, Asociaţia Baza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.