Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au ales să doneze pentru organizațiile neguvernamentale care au ajutat spitalele și medicii din linia întâi

Europa FM
doctor medic spital

Românii au ales să doneze în lockdown cu preponderență către organizațiile neguvernamentale care au ajutat spitalele și medicii din linia întâi. Într-o singură săptămână din aprilie, donațiile au crescut cu 250%, potrivit Mediafax.

Galantom.ro, platforma românească de fundraising peer to peer, a realizat o retrospectivă a modului în care au donat românii pe platformă în perioada de izolare (15 martie - 20 mai) și a comparat rezultatele cu cele de anul trecut, din aceeași perioadă.

Astfel, în perioada menționată mai sus s-au făcut 7.231 de donații și s-a strâns suma totală de 933.893 de lei.

Din aceasta, 663.197 de lei (4.829 de donații) au fost mobilizați doar pe proiecte legate de pandemie, înscrise pe platformă de către 17 ONG-uri.

Economistul Mircea Coșea, despre planul de relansare economică al PNL: E ca o carte de telefon

Din suma totală adunată pentru proiecte COVID-19, 521.600 de lei s-au strâns pentru proiecte care au susținut spitalele și cadrele medicale, iar restul de 141.597 de lei a fost mobilizată de ONG-uri pentru susținerea beneficiarilor persoane fizice afectați indirect de pandemie.

„Așa cum era de așteptat, românii au ales să doneze în lockdown cu preponderență către organizațiile neguvernamentale care au ajutat spitalele și medicii din linia întâi. Astfel, domeniul sănătății a înregistrat o creștere de 33% ca număr de donații și de 55% ca sumă total adunată, față de anul precedent. Un alt domeniu care a înregistrat o creștere semnificativă în această perioadă a fost protecția mediului, segment care a înregistrat o creștere de 88%, comparativ cu 2019”, arată cei de la platformă.

Susținerea proiectelor din domenii precum educație, drepturile omului și incluziune socială, protecția animalelor și ajutor umanitar a scăzut semnificativ în perioada stării de urgență.

Andrei Chirtoc, membru fondator Galantom, spune: „noi am încercat să comunicăm în toată această perioadă că, în contextul noului coronavirus, nevoile spitalelor și a celor din linia întâi primează. Însă, nu trebuie să uităm nici de celelalte cauze și proiecte de impact în comunități, care riscă să se închidă dacă nu vor avea în continuare susținerea oamenilor”.

În mijlocul stării de urgență, în săptămâna 6 - 12 aprilie, au fost făcute cele mai multe donații (1417), suma totală donată fiind de 212.904 de lei, adică cu 250% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

După luna aprilie, când s-a înregistrat cea mai mare sumă donată din istoria platformei, în luna mai a fost înregistrată o scădere, în special din cauza anulării unor evenimente sportive care aduceau destul de multe donații, principalul eveniment fiind Semimaratonul București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.