Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au cheltuit cei mai mulți bani în septembrie pe vacanţe și calculatoare & electrocasnice

laptopuriieftine.org
cumparaturi online

Oamenii percep cheltuieli uşor mai mici pentru nevoile din partea de jos a piramidei (medicamente, suplimente) şi mai mari celor asociate nevoilor din vârful piramidei - vacanţe, calculatoare & electrocasnice, arată un studiu publicat de Reveal Marketing Research, potrivit Agerpres.

"În medie, coşul de cumpărături se schimbă în septembrie puţin mai mult, cu uşoare creşteri în rândul categoriilor de produse asociate cu nevoi din vârful piramidei. Cele mai cheltuitoare segmente, în mediul urban, sunt 'familiile moderne' şi 'familiile tradiţionale' (care au cheltuit mai mult şi pe concedii în luna asta, celelalte segmente mergând în medie în concediu mai degrabă în lunile precedente). În mediul rural, cele mai cheltuitoare segmente au fost tot 'familiile moderne', dar alături de 'tinerii profesionişti'. Familiile moderne sunt constante nu doar ca priorităţi, ci şi ca mod de a-şi cheltui veniturile, având fluctuaţii mici", susţin autorii studiului.

În mediul urban, 'familiile moderne' au cheltuieli semnificativ mai mari decât media pentru cadouri (41% faţă de media de 31%), mobilier şi decoraţiuni pentru casă (31% faţă de 23%). Totodată, în mediul rural, 67% au cheltuit peste strictul necesar pe călătorii/vacanţe şi 75% (faţă de media de 24%) au considerat că au cheltuit mai mult pe cărţi decât media (46% în mediul rural).

Citește și: Şoc la PSD! După Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, alt lider intră la izolare

"Oboseala şi pierderea elanului din luna trecută vin şi cu o scădere a cheltuielilor pentru nevoile de bază (temeri reduse) şi o creştere a celor asociate nevoilor din vârful piramidei. Familiile moderne, cele mai constante în stări şi comportamente din aprilie şi până acum, încă se bucură de vacanţe în luna septembrie. Brandurile se pot baza pe familiile moderne şi pe consecvenţa lor, atât în priorităţi, cât şi în consum, în viitoare situaţii de criză", mai susţin autorii studiului.

'Românii Azi' este un barometru dezvoltat de Reveal Marketing Research şi funcţionează ca instrument de punere în context a cercetărilor de piaţă implementate pentru clienţii din portofoliul companiei. El are loc lunar şi redă aspecte de moment legate de români, dar şi evoluţia lor în timp. Astfel, toate studiile pornesc de la înţelegerea consumatorilor deoarece ei sunt dinamici, nu statici. Brandurile învaţă cum trebuie să comunice cu publicul ţintă, pornind de la emoţiile şi motivaţiile dominante din societatea românească din acea perioadă.

Metoda de colectare pentru proiect este CAWI (computer assisted web interview). Studiul este reprezentativ naţional urban şi rural, completat de 1017 respondenţi (în luna septembrie) şi marja de eroare este de +/-3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.