Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii, tot mai chibzuiţi: Câte milioane de euro au cheltuit de Revelion

revelion

Românii au "spart" şi la trecerea din 2015 în 2016 milioane de euro pe sejururi şi vacanţa în ţară şi străinătate. Apoximativ 36 de milioane de euro au cheluit românii cu această ocazie, informează Digi 24.

Potrivit unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, peste 147.000 de români au făcut Revelionul în staţiunile din ţară, cu 3,5% mai puţini decât anul trecut şi au cheltuit aproximativ 140 milioane de lei, cu 1,5% mai puţin comparativ cu anul precedent. Au fost preferate staţiunile balneare, litoralul, dar şi pensiunile din mediul rural. La munte, cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Braşov, Păltiniş, Rânca, Straja Călimăneşti, Felix, Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina.

Aproape 8.200 de turişti au plecat de Revelion în străinătate, cu 5% mai puţin faţă de anul 2015. Cei mai mulţi şi-au cumpărat pachete pentru destinaţii de schi şi sporturi de iarnă în Austria, Franţa, Italia, Slovenia, Bulgaria. Pentru serviciile turistice, românii au cheltuit 4,8 milioane de euro, mai notează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.