Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au prins gustul excursiilor de o zi

news.ro
turism

Numărul turiştilor români care au ales excursiile locale de o zi a crescut cu peste 60%, în ultimii doi ani, potrivit informaţiilor publicate, duminică, de către reprezentanţii unei agenţii de profil, potrivit Agerpres.

"Românii au optat pentru excursii de o zi, în primele luni "libere" din 2020, apoi au dat de "gustul" acestora, tot mai mult, în 2021. În 2022, în urma creşterii substanţiale a cererii, agenţiile care au pariat pe acest produs au fost "nevoite" să introducă circuite pe rute noi, programe inedite ce combină vizita la cetăţi antice cu opririle la mânăstiri şi apoi descoperirea de locuri inedite, cu tradiţii şi meşteşuguri locale şi cu degustări de vinuri şi dejunuri pescăreşti sau tradiţional româneşti - tururi şi circuite ce au atras foarte mult şi atenţia românilor, de această dată, ca produse noi, de "Experienţă de o zi", a declarat Corina Martin, Mistral Tours & Events Constanţa.

„În ultimii doi ani, marcaţi de pandemie, numărul turiştilor care au ales excursii locale de o zi a crescut cu peste 60%. Tururile locale din Dobrogea, de exemplu, au pus în valoare Crame dobrogene, cetăţi antice, ferme şi gospodării tradiţionale dobrogene, bucătăria locală, bazată mult pe peşte şi produse din peşte, dar şi pe Plăcinta dobrogeană sau macedonească sau kobete tătăresc, pe tradiţii şi obiceiuri locale, inclusiv ale lipovenilor sau turcilor, şi pe participarea la festivaluri şi evenimente locale, acolo unde autorităţile şi organizatorii au luat în calcul şi deschiderea către turişti vizitatori", a adăugat aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.