Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii bolnavi de cancer, CONDAMNAȚI la moarte - Doar unul din cele opt aparate de radioterapie cumpărate cu bani de la BM e funcțional

evz.ro
bolnav plaman transplant cancer

Bolnavii de cancer din România sunt condamnați încet, dar sigur, la moarte. Dintre cele opt aparate de radioterapie cumpărate de statul român în 2018 cu bani de la Banca Mondială doar unul este funcțional, fiind inaugurat la Baia Mare. Statul român s-a împrumutat cu aproape 18 milioane de euro pentru a cumpăra aparatura care acum zace nefolosită.

Citește și: Tudorel Toader a RĂBUFNIT pe tema numirii lui Kovesi procuror european pe criterii politice: 'Noi primim aceste recomandări'

"Celelalte șapte se află în centre din București, Cluj-Napoca, Oradea, Galați, Constanța și Craiova, dar acestea încă nu sunt gata, deși livrarea componentelor a început din august 2018.

Unul se află la Institutul Oncologic din București și ar putea fi folosit din luna iunie. La Spitalul Coltea din Capitală a fost scos din uz unul din cele două aparate de radioterapie, iar Primăria a cumpărat altul care ar putea fi folosit tot din iunie", potrivit TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.