Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii care au speriat Franța: DIICOT i-a prins când spărgeau bancomate cu...flexul

DIICOT

O grupare infracţională specializată în furturi din bancomate, care a produs un prejudiciu de aproape 800.000 de euro, a fost destructurată miercuri în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT, ofiţerilor Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR şi poliţiştilor din judeţele Galaţi, Vrancea şi Vaslui, în colaborare cu autorităţile judiciare din Franţa şi Spania.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul zilei de miercuri au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare în judeţele Vrancea, Vaslui şi Galaţi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale formate din cetăţeni români. "Acţiunea a fost precedată de investigaţii extinse şi complexe susţinute de către Europol (Oficiul European de Poliţie) - Operaţiunea ATM's Atacks şi, totodată, de către Eurojust (Agenţia de Cooperare Judiciară a Uniunii Europene) care a asigurat coordonarea autorităţilor judiciare din România, Franţa şi Spania. În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării au săvârşit, în perioada 2014 - 2015, pe teritoriul Republicii Franceze şi al altor state europene mai multe infracţiuni de furt calificat", se precizează în comunicat.

Citește și: DIICOT face noi DEZVĂLUIRI despre israelienii care au spionat-o pe Kovesi

Membrii grupării sunt suspectaţi că, folosind dispozitive de tăiere electrice, au sustras sau au încercat să sustragă pe timp de noapte, din 13 bancomate aflate în incinta unor galerii comerciale, importante sume de bani. Înainte de a pătrunde prin efracţie în incinta galeriilor în care erau situate bancomatele, suspecţii tăiau cablurile telefonice. "În ceea ce priveşte bancomatele, acestea erau sparte în partea din spate cu ajutorul unui polizor unghiular, conectat la o priză electrică de la locul faptei", se mai arată în comunicatul DIICOT. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la 790.000 de euro. Conform unui comunicat IGPR, în urma percheziţiilor de miercuri au fost ridicate laptopuri, staţii de emisie-recepţie, telefoane mobile şi alte bunuri de interes în cauză, precum şi 5.000 de euro, 12.000 de lei, bijuterii şi ceasuri. De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare patru mandate europene de arestare, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Citește și: PREMIERĂ mondială: Wikipedia a fost condamnată în Suedia

La activităţi au participat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Galaţi, Vaslui şi Vrancea, precum şi reprezentanţi ai Jandarmeriei Naţionale Franceze şi ai Poliţiei Naţionale din Spania, se menţionează în comunicatul IGPR.

Vezi şi: Kovesi, prima REACŢIE după ce a fost spionată de foşti agenţi Mossad

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.