Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii consumă de trei ori mai multă miere produsă în ţări din afara UE

miere

Românii consumă de trei ori mai multă miere produsă în ţări din afara Uniunii Europene, care de cele mai multe ori este făcută din îndulcitori, a declarat, vineri, deputatul Ioan Munteanu, preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, la Conferinţa interjudeţeană pentru agricultură Neamţ-Bacău, desfăşurată la Piatra Neamţ. 

Din aceste considerente, Ioan Munteanu susţine modificarea legii apicultorului, astfel încât actul normativ să protejeze atât producătorii autohtoni, cât şi consumatorii.

De necrezut! La cât s-ar ridica averea nedeclarată a fostului șef de campanie PNL


'Am promovat această iniţiativă doar din dorinţa de a-i proteja pe români. În România se consumă o cantitate triplă din afara Uniunii Europene, din ţări ca Chile, Argentina sau China, de miere făcută din înlocuitori, glucoză industrială sau melasă. Ce sănătate curată băgăm în copiii noştri? Vrem să îi protejăm pe consumatori scriind pe etichetă că este făcută din înlocuitori. Totodată, discutăm şi cu Ministerul Finanţelor de a pune taxe mari la intrarea în ţară pentru că nu este un produs din Uniunea Europeană', a declarat deputatul Ioan Munteanu, potrivit agerpres.ro.

Ministrul Educatiei, solicitare de ULTIMĂ ORĂ privind lucrarea științifică a lui Sorin Grindeanu


Potrivit modificărilor care vor fi aduse la legea apicultorului, pe etichetă se va specifica faptul că este 'produs natural' doar dacă se foloseşte în proporţie de sută la sută ca materie primă miere şi produse apicole. De asemenea, pe etichetă se va menţiona 'produs românesc' doar dacă se foloseşte 'produs natural' în proporţie de sută la sută miere ca materie primă provenită din exploataţiile apicole din România. 

România produce anual între 22.000 - 24.000 tone de miere, clasându-se pe locul patru în Europa, după Germania, Franţa şi Ungaria. În România sunt înregistraţia circa 40.000 de apicultori care deţin 1,47 milioane familii de albine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.