Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii, depășiți de bulgari, maghiari și polonezi: Averea financiară pe cap de locuitor

Mediafax
bani-banca-rate-credit-salariu

România are o avere financiară medie pe cap de locuitor de 5.823 euro, în timp ce media la nivel european este de 65.209 euro, a declarat, marţi, Dan Popovici, directorul general al OTP Asset Management România, la evenimentul „Piaţa fondurilor de investiţii în 2024 - aşteptări şi provocări”, conform Agerpres.

  • "România în momentul de faţă are o avere medie pe cap de locuitor la 5.823 de euro, comparativ cu averea medie la nivelul întregii Europe de 65.209 euro. Din acest punct de vedere se vede că este o discrepanţă foarte mare între averea acumulată la nivel european şi averea acumulată în România. Discrepanţa, din punctul meu de vedere, este mult mai mare decât discrepanţa dintre salariile de exemplu obţinute în momentul de faţă în România şi salariile obţinute în alte ţări ale lumii", a spus Dan Popovici, menţionând că datele sunt de la European Financial Management Association (EFMA) şi se referă la anul 2022.

El a explicat că averea financiară se referă la depozite bancare, fonduri de investiţii, fonduri de pensii, asigurări de viaţă cu capitalizare şi fonduri de investiţii.

În afară de averea financiară mai există una în zona de real estate, formată din investiţii în imobiliare şi terenuri.

Potrivit sursei citate, averea medie în alte ţări din regiune este mai mare decât în România. Astfel, în Bulgaria este de 7.778 de euro, în Ungaria - 12.058 euro iar în Polonia - 11.249 de euro. În Marea Britanie averea medie pe cap de locuitor este de 112.318 euro, iar în Germania este de 83.903 de euro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.