Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din Budapesta, în pelerinaj la biserica unde a fost botezat Sfântul Andrei Șaguna

Basilica.ro
Sf Andrei Șaguna, Sibiu

A fost reluată tradiția ca în prima Duminică din Postul Crăciunului, cu puțin timp înainte de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, românii ortodocși din Budapesta să meargă în pelerinaj, cu episcopul și cu preotul lor paroh, la Miskolc (Mișcolț).

Miskolc este orașul natal al Sfântului Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. Românii s-au rugat duminică, 21 noiembrie 2021, în Biserica „Sfânta Treime”, lăcașul de cult unde, în 28 decembrie 1808, primea Taina Sfântului Botez viitorul mitropolit Andrei Șaguna, conform basilica.ro.

Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea Arhiepiscopului Mark de Jegorevsk, conducătorul Eparhiei Ortodoxe Maghiare din Ungaria (Patriarhia Moscovei).

Răspunsurile la strană au fost date alternativ, în română și maghiară, de cântăreți ai Parohiei Ortodoxe Maghiare din Miskolc și ai celei Ortodoxe Române din Budapesta.

„Mă bucur atât de mult că ne-a ajutat Dumnezeu și în anul acesta să ne întâlnim din nou, maghiari și români ortodocși aici, într-un loc cu o semnificație aparte”, a mărturisit la finalul slujbei Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Pelerinajul credincioșilor români la Miskolc, cu participarea Preasfințitului Părinte Siluan, a început în anul 2012 și a fost organizat de mai multe ori (2013, 2014, 2016, 2017). Slujiri ortodoxe românești au mai fost oficiate acolo și anterior, de primul Ierarh al Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, Preasfințitul Părinte Sofronie Drincec, actualmente Episcopul Oradiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.