Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din diaspora, prezență RECORD la secții: votanții au sărit de jumătate de milion

Peste 500.000 de alegători au votat, la ora transmiterii știrii, în străinătate, în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC). Numărul total al votanților din diaspora a fost, în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014, de 161.054, conform Mediafax.

Citește și: Viorica Dăncilă a VOTAT deodată cu Ludovic Orban: Am votat împotriva tăierilor de pensii și salarii și a austerității

La ora transmiterii știrii, au votat 500.005 de alegători în străinătate, fiind organizate 838 de secții de votare, potrivit Biroului Electoral Central (BEC).

Cea mai mare prezență la vot se înregistrează în continuare la o secție din Londra, 4.568 de alegători prezentându-se pentru a își exercita votul. Prezență mare este și la secțiile din Chișinău și Bruxelles.

La polul opus, într-o secție de votare din Phenian (Republica Populară Democrată Coreeană) nu s-a înregistrat niciun vot, în timp ce la o secție din Harare (Zimbabwe) au votat șase români.

Numărul total al votanților din diaspora a fost, în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014 de pe 2 noiembrie, de 161.054, în timp ce, pe 26 mai 2019, la alegerile europarlamentare, au votat în total 375.219 de români în secțiile de vot din străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.