Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din Spania au încredere în România, unde trimit bani și fac investiții

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

Românii din Spania își păstrează încrederea în țară, continuând să trimită bani, să transfere expertiză și să adopte o atitudine sănătoasă. Aceste informații sunt conforme cu platforma Repatriot, care facilitează conexiunea dintre românii din afara granițelor și țară. Repatriot a fost implicată în coordonarea unei misiuni economice România-Spania desfășurate în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele Baleare, potrivit Mediafax.

Această inițiativă a descoperit noi puncte de sprijin pentru expansiunea afacerilor românești în regiune, a facilitat accesul românilor din Diaspora la oportunitățile din țară și a accelerat cooperarea economică între antreprenori români și spanioli.

În cadrul delegației, 27 de antreprenori români din București, Constanța, Oradea, Iași și Cluj Napoca s-au întâlnit cu peste 40 de antreprenori spanioli, precum și cu peste 100 de profesioniști și antreprenori români din Spania. În plus, prin Repatriot au fost prezenți și oameni de afaceri din Marea Britanie, Elveția și Franța. S-a creat astfel cadrul propice pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și a unor oportunități de colaborare și investiții în diferite sectoare cheie. Totodată, au fost organizate întâlniri cu autoritățile din Spania, Camere de Comerț și Industrie, vizite la hub-uri de tech și incubatoare de business.

În această acțiune au fost organizate două conferințe pentru antreprenori și profesioniști din Diaspora și reprezentanții Repatriot s-au văzut cu peste 500 de români care trăiesc și muncesc în Spania, au fost vizitate 4 comunități religioase care unesc comunitatea de români locală.

„Pe lângă cercul de prieteni Repatriot și proiectele de afaceri am descoperit români remarcabili și am avut astfel ocazia să le mulțumim pentru tot ce fac pentru România! Ei sunt ambasadorii noștri, țin cu țara, trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în România. Vă asigur că nu este o experiență simplă să simțiți emoția care vă cuprinde atunci când priviți în ochii a peste 100 de copii români din Baleare, adunați în comunitățile religioase românești într-o duminică. Rămâi fără cuvinte când asculți povestea părinților, adevărați exploratori, care au ajuns aici cu mâinile goale și apoi și-au făcut un viitor!" a declarat Marius Bostan, antreprenor şi iniţiator Repatriot.

Punte între antreprenorii din Spania și din România

 

Antreprenorii români și spanioli au multe puncte comune și există un potențial major de dezvoltare a relațiilor comerciale dintre aceștia. Peste un milion de români trăiesc și muncesc în Spania și multe companii fondate de români creează valoare în Spania. Totodată, mulți spanioli au investit în România, iar relațiile comerciale, diplomatice și culturale sunt într-o continuă creștere. Cele peste 100 de ore de discuții și întâlniri directe, din cadrul misiunii economice Repatriot, au contribuit la inițierea unor proiecte de afaceri și la clădirea unor punți solide de încredere între spanioli, românii din Diaspora și cei din România.

Principalele industrii abordate în cadrul misiunii economice au fost energia regenerabilă, sectorul HoReCa și tehnologia informației și comunicațiilor (IT&C). Aceste domenii au fost identificate ca fiind deosebit de promițătoare și au generat interes în rândul antreprenorilor români și spanioli.

„Din primul moment în care i-am explicat domnului Bostan despre acest demers, răspunsul a fost <>. Astfel, această delegație se definește prin cuvinte precum proactivitate, acțiune și spirit de echipă, elemente esențiale pentru orice antreprenor și lider. Fără Repatriot, acest demers nu ar fi putut fi un real succes. Acesta este doar o piatră de temelie la construcția punții între cele două zone, punte pe care doar împreună o putem întări", a spus Consulul Onorific al României în Insulele Baleare, Alexandru George Lazăr.

Misiunea economică din Spania s-a desfășurat în perioada 21-27 martie și a fost organizată cu sprijinul Consulatului General al României la Barcelona condus de Sandra Liliana Gătejeanu Gheorghe, a ministrului consilier economic în Regatul Spaniei, Bogdan Bădescu și cu sprijinul consulului onorific al României în Insulele Baleare, avocat Alexandru George Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.