Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din Ucraina trebuie să fie atenți la Poliția Cibernetică

securitate cibernetica
Conform Departamentul de poliție cibernetică al Poliției Naționale a Ucrainei, in timpul monitorizării internetului, au fost găsite aproximativ 170 de cazuri  privind plasarea informațiilor false sau provocatoare asupra pandemiei coronavirusului pe resursele informaționale.
Poliția cibernetică identifică persoane false, poartă discuții active  și oferă clarificări. Drept urmare, de la începutul carantinei, 45 de persoane au șters aproape 80 de mesaje false.
În ceea ce privește cetățenii,  care au refuzat să șteargă publicațiile provocatoare vor fi trași la răspundere responsabilității administrative: au fost depistați  24 de astfel de persoane.
În afară de aceasta  au fost întocmite  101 rapoarte de fraudă cibernetică  referitor la  realizarea mijloacelor de  protecție , respectiv măști și antiseptice. Cetățenii găsesc anunțuri relevante pe rețelele de socializare, i pe site-urile de profil. Oamenii transferă bani, dar nu primesc bunurile promise. Prin urmare, poliția cibernetică sfătuiește să se achiziționeze  mărfuri doar din resurse credibile.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.