Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii îngroașă rândurile pentru a se testa pentru COVID-19: 30 de persoane doar într-o singură zi la DSP Vrancea

Spitalul Militar Central
Covid-19 vaccin

Peste 30 de persoane care intenţionează să călătorească în străinătate s-au testat pentru COVID-19, în cursul zilei de luni, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, numărul celor care solicită acest tip de testare fiind în creştere, potrivit reprezentanţilor instituţiei, informează Agerpres.

Citește și:  Circ ieftin în Parlament pe sănătatea românilor! Contre între PSD și PNL pentru legea privind carantina și izolarea: a fost cerută intervenția CSM

"În judeţul Vrancea, numărul testărilor de tip Real-Time PCR pentru identificarea virusului SARS-CoV-2, din partea persoanelor care călătoresc în străinătate în interes de serviciu sau vacanţă, a crescut. Dacă săptămâna trecută se efectuau în medie patru probe pe zi, luni am recoltat 32 de probe", a declarat directorul adjunct al DSP Vrancea, medicul epidemiolog Janina Lazăr.

Potrivit sursei citate, persoanele care solicită testarea trebuie să se programeze telefonic, online sau prin prezentarea la sediul instituţiei, iar în funcţie de numărul de programări, recoltarea se poate efectua şi în aceeaşi zi. Rezultatul testării se oferă în 24 de ore, iar costul testării este de 243 de lei.

În Vrancea există mai multe clinici private care oferă posibilitatea testării COVID-19, însă capacitatea acestora este una foarte mică, astfel că lista de aşteptare poate fi şi de cinci-şase zile. DSP Vrancea are o capacitate de testare de până la 200 de teste zilnic.

Cei mai mulţi vrânceni care solicită testarea COVID-19 doresc să călătorească în perioada următoare în Grecia, Austria sau Ungaria.

Numărul de solicitări din partea populaţiei a crescut odată cu restricţiile impuse de mai multe state din Europa, accesul pe teritoriul acestora fiind posibil fără a trece prin perioada de carantină dacă se face dovada unui test negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul statului respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.