Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Națională a României a prosperat în plină pandemie: profit de peste 2 miliarde de lei în 2020

Agerpres
BNR

BNR a raportat pentru 2020 un profit de 2,03 mld. lei, cu 13% mai mare decât câştigul obţinut în 2019, în condiţiile în care câştigul operaţional a depăşit 2,3 mld. lei, arată Mediafax.

“Banca Naţională a României implementează politica monetară adecvată realizării obiectivului său fundamental şi asigură îndeplinirea celorlalte atribuţii prevăzute de lege, fără a urmări rezultate de ordin comercial, cum ar fi maximizarea profitului. Totuşi, în activitatea băncii centrale există o preocupare permanentă pentru utilizarea eficientă a resurselor aflate la dispoziţia sa, inclusiv prin limitarea cheltuielilor proprii de funcţionare. În anul 2020, rezultatul operaţional al Băncii Naţionale a României (excluzând cheltuielile cu diferenţele nefavorabile din reevaluarea activelor nete în valută) a fost pozitiv şi a crescut semnificativ faţă de anul anterior, respectiv cu 24%”, susţine BNR în raportul anual pentru 2020.

Cheltuielile de funcţionare ale BNR au fost în 2020 cu circa 11% sub nivelul bugetat, ponderea acestora în veniturile totale scăzând la 11,7% în 2020, faţă de 12,3% în 2019, iar cea în cheltuielile totale reducându-se la 20,4% în 2020, de la 21,3% în 2019. Profitul operaţional al BNR a fost de circa 2,36 mld. lei, peste câştigul operaţional din 2019, de 1,9 mld. lei.

Vezi și: Banca Națională acuză coaliția de guvernare de încălcarea legii: nu sunt respectate nici prevederile europene .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.