Românii mănâncă mai des la restaurante. Câți bani lasă o persoană, în medie, pentru o masă în oraș
Ieșim din ce în ce mai mult la restaurante și gătim din ce în ce mai puțin acasă. Tinerii care muncesc în corporații ori familiile care au stil de viață aglomerat apelează tot mai des la restaurant nu doar pentru fast-food, ci și când vine vorba de mâncare gătită. În ultimii doi ani afacerile în domeniu s-au dublat.
Potrivit unui studiu, 83% dintre români au fost în ultima jumătate de an la restaurant și 60% au folosit și serviciile de livrare la locul de muncă sau acasă.
În ultimii doi ani, piața de mâncare gătită s-a dublat. În cinci cele mai mari orașe din România, București ,Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Brașov, piața restaurantelor a ajuns la 14,1 miliarde de lei.
42 de lei lasă, în medie, românii la restaurant, în timp ce bonul pentru mâncarea livrată are o valoare de aproape 39 de lei, conform Digi24.